مقالات

چسب نواری چیست؟ راهنمای کامل انواع، مزایا، کاربردها

چسب نواری چیست؟ راهنمای کامل انواع، مزایا، کاربردها
فهرست مطالب

مقدمه: چسب نواری یکی از بزرگترین اختراعات بشر در طول تاریخ به شمار می ‌آیند. آن ها به قدری کاربردی و پر استفاده هستند که تقریباً توسط همه افراد مورد استفاده قرار می ‌گیرند و حتی به نوعی به یک ضرورت در زندگی روزمره تبدیل شده‌ اند. چسب ‌های نواری کاربردهای متنوعی دارند، اما کاربرد اصلی آن‌ ها برای ایجاد اتصال و محکم کاری است. این نوارهای چسبنده، انواع مختلفی دارند که می ‌توان آن ‌ها را بر اساس ویژگی ‌ها و کاربردهایشان دسته‌ بندی کرد.

چسب نواری چیست؟

بسیاری از افراد با نوار چسب ها، چسب های شفاف (سلولوئیدی) و چسب های نواری، آشنا هستند. در واقع، همه این ‌ها به یک معنی هستند: چسب نواری. نوار چسب‌ ها از جمله پرکاربردترین مواد در بیشتر صنایع امنیتی به شمار می‌ روند، زیرا توانایی بسیار بالایی در ایجاد اتصال محکم دارند.

مطلب پیشنهادی: نوار چسب چیست؟ راهنمای کامل فنی نوارچسب

به زبان ساده، چسب های نواری از یک لایه چسبنده استفاده می ‌کنند. این لایه های چسبنده به فشار حساس هستند، بنابراین با فشار ملایم و حرارت انگشتان بر روی سطح چسبانده می‌شوند. آن ها از یک ماده پشتیبان استفاده می کنند که لایه چسب روی آن قرار می گیرد. این ماده می‌ تواند از کاغذ ساده گرفته تا فویل آلمینیومی یا حتی پارچه باشد. برخی همچنین ادعا می کنند که از فیلم‌های پلاستیکی به عنوان ماده پشتیبان استفاده می ‌کنند. اگرچه در نگاه اول ممکن است شناخت نوار چسب ساده به نظر برسد، اما تعداد شگفت انگیزی از انواع چسب ‌های نواری با ویژگی ‌های خاص و متفاوت وجود دارند.

چسب های نواری که به صورت روزمره استفاده می شوند، دارای پوشش یا لایه‌ای هستند که از بخش چسبنده محافظت می ‌کند. این طراحی به کاربر اجازه می ‌دهد تا هنگام استفاده، به راحتی پوشش را جدا کرده و از چسب استفاده کند. سایر نوار چسب ها نیز برای اهداف مختلفی طراحی شده‌ اند؛ بنابراین، هر کدام دارای پوشش ‌ها و ویژگی‌ های خاصی برای کاربردهای گوناگون هستند. نوار چسب ‌های حساس به فشار یا PSA، از کاربردی ‌ترین انواع نوار چسب‌ ها به شمار می ‌آیند، زیرا برای چسباندن به حلال یا عامل خارجی نیازی ندارند. زمامی که چسب تنها در یک طرف نوار اعمال شده باشد، به آن چسب یک ‌طرفه و در صورتی که هر دو طرف نوار، چسب ‌دار باشد، چسب دو طرفه گفته می‌ شود.

نوارهای PSA، به‌ گونه‌ای طراحی شده‌ اند که در دمای اتاق قابل استفاده باشند و بدون نیاز به گرما یا آب، قابلیت چسبندگی بالایی داشته باشند. جالب است بدانید که بسیاری از نوار چسب های خانگی نیز در این دسته قرار می ‌گیرند. در مقابل، چسب‌ های دیگر برای اتصال به مواد مختلف، به ابزارهای خاصی نیاز دارند، زیرا برای چسبندگی نیاز به فشار خاصی دارند که به اصطلاح به آن «فشار اتصال» گفته می‌ شود. به ‌طور خلاصه، لایه‌ی پشتی که چسب روی آن اعمال می‌ گردد، به عنوان "نوار" شناخته می‌ شود. این لایه (نوار) در هر نوار چسبی متفاوت است و باعث ایجاد انواع مختلفی از چسب های نواری می شود؛ مانند نوار چسب‌ هایی که برای بسته ‌بندی کیسه ‌های قابل باز و بسته شدن استفاده می شوند.

تاریخچه چسب ‌های نواری

همان ‌طور که گفته شد، اختراع ساختارهای چسبنده ای به نام "چسب‌ ها" مسیر تکامل بشریت را به شکلی که امروز می شناسیم، شکل داد. شگفت‌ انگیز است که چگونه یک عملکرد ساده، مانند چسبیدن به مواد و اشیا، توانست تحولی عظیم ایجاد کند، به ‌ویژه در دوران صنعتی‌ شدن. پیش از پرداختن به بحث "چسب نواری"، ابتدا باید با علت و مفهوم چسبندگی آشنا شویم.

مطلب پیشنهادی: کاربردهای نوار چسب: انواع نوار چسب و کاربردهای آن

این موضوع از مصر باستان آغاز شد، جایی که نیاز به نگه ‌داشتن اشیای خاصی در کنار هم احساس می‌ شد. البته، چسب های نواری مقاوم در برابر دست‌ کاری و باز کردن هنوز در دسترس نبودند. تاریخچه و اختراع نوارهای چسبنده به نجارهای آن زمان برمی ‌گردد که این ویژگی را در دل طبیعت کشف کردند. در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی، اولین چسب طبیعی به شکل شیره درخت (رزین)، موم زنبور عسل و کلاژن حیوانی به دست آمد.

با این حال، این مواد در آن زمان کافی نبودند. از آن جایی که نجاران با مواد و ترکیبات سختی سر و کار داشتند، استفاده از صمغ به تنهایی کارساز نبود. حتی اپوکسی ‌ها نیز از نظر دوام، قدرت و چسبندگی، معایبی داشتند. در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی، این مشکل برای همیشه برطرف شد و چسب های نواری اختراع شدند.

از آن زمان تاکنون، استفاده از چسب‌ های نواری به طرز شگفت ‌آوری گسترش یافته و هنوز نیز در حال توسعه است. چسب های نواری اولیه با استفاده از مواد ساده ‌ای مانند کاغذ و صمغ ساخته می ‌شدند. اما این روش چندان کارآمد نبود، به ویژه زمانی که در کارهای مربوط به رنگ آمیزی استفاده می ‌شدند، به طوری که در حین کندن چسب، رنگ نیز از سطح زیرین جدا می ‌شد و باعث نارضایتی کارفرمایان می‌ گردید. به همین دلیل، آن ‌ها مجبور شدند نوعی چسب خشک تولید کنند که بدون آسیب رساندن به سطح زیرین، وظیفه اش را انجام دهد. و این ‌گونه بود که نوارهای ماسکینگ (چسب کاغذی) اختراع شدند و به ابزار محبوب هنرمندان نقاش تبدیل شدند.

به راستی که نیاز، مادر اختراع است.

چسب‌ های نواری از چه موادی ساخته می ‌شوند؟

چسب های نواری اساساً ترکیبی از ماده چسبنده و لایه پشتیبان(بستر) هستند و در ساده‌ ترین شکل خود به ترتیب از چسب و کاغذ ساخته می شوند. لایه ای از چسب بر روی این بستر قرار گرفته و سپس به صورت یک رول درمی‌ آید تا نوار چسب معمولی شکل گیرد. این نوارها می ‌توانند به طول و عرض ‌های مختلف بریده شوند تا برای کاربردهای متنوع مورد استفاده قرار گیرند.

از چه نوع چسب ‌هایی، در نوار چسب ها استفاده می ‌شود؟

همان ‌طور که پیشتر اشاره شد، انواع مختلفی از چسب های نواری وجود دارند که بسته به کاربرد و نحوه استفاده از آن ها بر روی مواد مختلف، دسته ‌بندی می‌ شوند. در حالی که برخی از این چسب ‌ها با فشار فعال می‌ شوند، برخی دیگر دارای طراحی پیچیده ‌‌تری هستند که تنها در شرایط خاص عمل می‌ کنند. نوار چسب‌ ها از چسب مخصوص و ماده پشتیبان ساخته می شوند. با این حال، همه چسب ‌ها برای استفاده در نوار چسب مناسب نیستند. انواع چسب‌های رایج مورد استفاده در نوار چسب ها و صنعت امنیت شامل موارد زیر می‌ باشند:

  • آکریلیک:

    دارای مقاومت بالا و قوی در برابر شرایط محیطی است؛ زمان استفاده بسیار کمی نسبت به سایر انواع چسب ‌ها دارد.

  • اپوکسی ها:

    به نام رزین نیز شناخته می ‌شوند، موادی چسبنده هستند که هنگام سخت شدن، دچار انقباض نمی‌ شوند و در برابر تغییرات محیطی و شیمیایی خود را محافظت می‌ کنند.

  • لاستیک:

    ساخته شده از ترکیبات جامدی مانند بوتادین-استایرن، پلی‌ ایزوبوتیلن، بوتیل و نیتریل؛ به طور فوق ‌العاده‌ای انعطاف ‌پذیر است و به عنوان درزگیر قابل تنظیم عمل می‌ کند.

  • سیلیکون:

    بسیار انعطاف‌پذیر و مقاوم در برابر دماهای بالا است.

  • سایر:

    درزگیرهای ایزوسیانات و چسب های پلی‌ اورتان، ترکیبی از تمام ویژگی‌ های بالا را در خود دارند؛ آن ها دارای استحکام، کارآیی، طول عمر بالا و قابلیت تنظیم هستند.

شناخت نوع چسب استفاده شده در یک چسب نواری، می‌تواند از استفاده نادرست جلوگیری کرده و امنیت را افزایش دهد.

از چه موادی برای بستر یا لایه پشتیبان، در چسب های نواری استفاده می ‌شود؟

چسب‌ ها و لایه های پشتیبان همواره همراه هم هستند. آن‌ ها مکمل یکدیگرند و در فرآیند تولید چسب نواری، نمی ‌توان یکی را بر دیگری اولویت داد. نوار چسب ها دارای دو جزء اساسی هستند: چسب و لایه پشتیبان. اگرچه درک چسب برای استفاده صحیح از آن اهمیت دارد، اما لایه پشتیبان نیز به همان اندازه مهم است، زیرا باید با آن هماهنگ عمل کند. لایه های پشتیبان(بسترها) می ‌توانند بسته به هدف، از مواد مختلفی ساخته شوند. رایج‌ ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • کاغذ: که به چسب نواری های صاف نیز معروف است.
  • پارچه: از یک قطعه پارچه یا لایه بافته شده استفاده می ‌شود.
  • نمد: مواد غیر بافته، که مقاومت در برابر خراش و حفاظت را فراهم می‌ کند.
  • فوم: معمولاً همراه با یک لایه‌ی پوششی استفاده می ‌شود؛ هدف اصلی آن برای نصب و درزگیری است.
  • فویل فلزی: فلزات آلومینیوم و قلع که اغلب به عنوان مواد پشتیبان استفاده می‌ شوند. فویل ‌های سربی نیز به دلیل ویژگی ‌های مقاومتی در برابر حرارت، به ‌طور گسترده ‌ای استفاده می ‌شوند. این‌ مواد پشتیبان، برای نگه ‌داشتن اشیاء در معرض رطوبت بالا بسیار عالی هستند. در حالی که طراحی‌ این‌ گونه نوارها معمولاً برای درزگیری و اتصال است، نوارهای با لایه پشتیبان آلومینیوم، معمولاً اگر بر روی پایه‌های پلاستیکی یا کاغذی لمینت ‌شوند، خواص قوی ‌تری را از خود نشان می‌ دهند. بسترهای مسی نیز به‌طور گسترده ‌ای در تولید بردهای مدار چاپی (PCB) استفاده می ‌شوند.
  • فیلم پلاستیکی یا پلیمرها: این‌ها به طور کلی بر اساس تعداد لایه‌های پلاستیکی، به دو دسته‌ی ترموپلاستیک‌ و ترموست‌ تقسیم ‌بندی می ‌شوند. آن‌ ها به دلیل قابلیت‌ لایه ‌بندی و تنوع در طراحی، به طور گسترده برای طراحی‌ ها استفاده می‌ شوند و می توانند در هر سبکی به صورت شفاف، منظم یا تک‌ رنگ باشند.
  • مایلار: که به عنوان پلی استر یا محصولات مبتنی بر پلی استر نیز شناخته می‌ شود.
  • بسته ‌های فیلامنتی (یا نوار تسمه ای): از میلیون ‌ها فیبر شیشه ‌ای ساخته شده‌ اند که به یک ساختار نخ ‌مانند تبدیل می‌ شوند. این مواد نسبت به سایر مواد پشتیبان، انعطاف پذیری بیشتری دارند و می‌ توانند به اشیاء با اشکال مختلف چسبیده شوند. چسب نواری های ساخته شده با این ماده پشتیبان، معمولاً برای نگهداری و حمل و نقل استفاده می‌ شوند.
  • نوارهای دو طرفه: باید حداقل در یک طرف دارای پوشش جدا شونده یا لایه محافظ باشند. این لایه ‌ها معمولاً از مواد محکم و صاف مانند سیلیکون یا کاغذ ساخته می‌ شوند.

مطلب پیشنهادی: چسب دو طرفه چیست؟ کاربرد، مزایا، انواع و نحوه انتخاب

چسب ‌های نواری از نظر ظاهر، شبیه به روبان‌ ها هستند. این مواد نگهدارنده، معمولاً به صورت فیلم‌ هایی هستند که با چسب ‌های مختلف پوشش داده می شوند و پس از رول شدن، با استفاده از دستگاه برش به عرض های مختلف بریده می شوند. عوامل مختلفی بر کیفیت چسب نواری تأثیر می ‌گذارند، از جمله تنش در حین پیچیدن. اگر تنش بیش از حد زیاد یا کم باشد، می‌ تواند باعث بروز نقص و ایراد در نوار شود. فشار زیاد می تواند قابلیت کشش پذیری نوار را افزایش ‌دهد. این نقص‌ ها در یک نوار چسب امنیتی به عنوان "تلسکوپی" یا "گپینگ" شناخته می‌ شوند. فرآیند تولید باید با دقت انجام شود، زیرا هرگونه آسیب به فرآیند می‌ تواند بر مراحل بعدی، مانند نگهداری و کاربرد، تأثیر منفی بگذارد.

مطلب پیشنهادی: نحوه انتخاب نوار چسب دو طرفه بصورت گام به گام

انواع مختلف چسب نواری

انواع چسب نواری

در این بخش به معرفی انواع مختلف جسب های نواری به طور کلی می پردازیم.

مطلب پیشنهادی: انواع نوار چسب و کاربردهای آن ها

چسب نواری امنیتی

چسب نواری های امنیتی یکی از ملزومات اولیه ای هستند که هر صنعت امنیتی باید به تعداد کافی در اختیار داشته باشد. این نوارها برای بسته بندی و ارسال کالاها به مسافت های طولانی و حتی خارج از کشور بسیار مفید هستند. نوار چسب امنیتی در واقع یک برچسب امنیتی است که از اشیاء نگهداری شده در داخل بسته ها محافظت می کند. آن ‌ها برای نگهداری از وسایل حساس و شکننده، بسیار کارآمد هستند. از آن جایی که هدف اصلی آن ها تامین امنیت محتویات است،

به طور طبیعی قوی و چندکاره هستند، به طوری که گاهی اوقات فرستنده ها از آن ها برای پوشش کامل یک جعبه استفاده می کنند تا از محکم بودن بسته اطمینان حاصل شود. ظاهر و عملکرد آن‌ ها مشابه چسب نواری های بسته بندی است، اما برچسب های امنیتی اغلب در مقایسه با آن ها ارزان تر هستند.

به طور خلاصه، این چسب نواری ها خطرات از بین رفتن کالاها در حین حمل و نقل را از طریق دستبرد، سرقت و دستکاری کاهش می دهند. این نوارها در دسته‌ی مواد چسبنده‌ی حساس به فشار (PSA) قرار می گیرند، با این تفاوت که دارای ویژگی های ضد دست کاری هستند. در واقع، این نوارها به عنوان یک مهر و موم امنیتی در برابر انواع رایج دستبردها عمل می کنند. آن ها برای تایید اصالت محصولات، بسیار ضروری هستند. به دلیل کاربردها و مزایای فراوان آن ها، استفاده از این نوار چسب ها مدتی بسیار طولانی است که رواج دارد.

مطلب پیشنهادی: نوار چسب BOPP چیست؟ انواع کاربردها، مزایا و معایب

کاربردهای چسب نواری امنیتی:

  • برچسب های امنیتی را می توان روی ظروف با هر اندازه ای، مانند بطری های کوچک یا حتی جعبه های مقوایی استفاده کرد. در این موارد، میزان چسبندگی و استحکام اتصال نوار اهمیت زیادی دارد. این برچسب ها برای ایمن سازی محتویات جهت حمل و نقل یا نگهداری بسیار مناسب هستند.
  • برای تقلید از نوار چسب های بسته بندی معمولی، یک نوار چسب دستکاری نشده، تمام چیزی است که به آن نیاز دارید. گاهی اوقات پیش می آید که یک نوار غیرعادی، توجه و سوء ظن افراد را به خود جلب می‌کند. اما چسب نواری امنیتی که ظاهر خاصی نداشته باشد، می تواند ارزش اقلام را پنهان کند. این نوارها در رنگ های مختلف نیز موجود هستند!
  • همان طور که پیش‌ تر ذکر شد، چسب نواری های امنیتی جزئی جدایی ناپذیر از امنیت هستند و هیچ بخش امنیتی بدون آن ها نمی تواند موفق باشد. یک لایه از چسب نواری امنیتی تا حد محدودی می ‌تواند مؤثر باشد. به این ترتیب، آن ‌ها در برابر حلال ها و تغییرات دمایی محیط، آسیب‌ پذیرتر هستند.

مزایای چسب نواری امنیتی:

  • ظرفیت: این چسب نواری های ضد دستکاری، می‌ توانند جعبه هایی با هر اندازه را بپوشانند. با افزایش تقاضا برای بهینه‌ سازی فضاهای نگهداری و ذخیره‌ سازی، چسب نواری های امنیتی می ‌توانند با ارائه حجم و ظرفیت بالا، این نیاز را برآورده کنند.
  • هزینه: چسب های نواری امنیتی نه تنها برای ایمن سازی کیسه ‌ها و بطری‌ ها استفاده می شوند، بلکه همچنین از نظر هزینه ‌ای مقرون به صرفه هستند. آن ها یکی از اقتصادی ترین گزینه ها برای ایمن‌ سازی هر نوع کالایی هستند.
  • دوام: یکی دیگر از دلایل محبوبیت این چسب نواری ها، این است که در سطح خود بسیار مقاوم هستند. آن ‌ها خاصیت چسبندگی و استحکام خود را از دست نمی‌ دهند. یک نوار چسب امنیتی خوب می‌ تواند برای سال ها یا حتی بیشتر دوام بیاورد!
  • مقاومت: به دلیل مقاومت عالی در برابر گرما و حرارت و سایر عوامل محیطی، به فضای نگهداری کارآمد و حداقلی نیاز دارند.

چسب نواری امنیتی کیسه ای

چسب نواری های امنیتی کیسه ای، محافظ هایی عالی در برابر باز شدن غیرمجاز بسته‌ های با ارزش هستند. تعداد شرکت ‌هایی که در حال حاضر از این نوار چسب ها برای بسته‌ بندی کارتن و اقلام مشابه استفاده می‌ کنند، به سرعت در حال افزایش است. این نوارها به طور گسترده‌ ای برای ایمن‌ سازی کیسه‌ ها و جعبه ‌های باربری استفاده می‌ شوند. این نوار چسب ها قابل دستکاری نیستند، یا حداقل شواهدی از دستکاری نشان نداده اند. از این نوارها بر روی کیسه ‌ها استفاده می ‌شود تا از آسیب دیدن آن ها در اثر دماهای محیطی و واکنش ‌های شیمیایی جلوگیری شود.

مطلب پیشنهادی: رایج ترین انواع چسب های دو طرفه: ویژگی و کاربرد

کاربردهای نوار چسب امنیتی کیسه ای:

از آن جا که این چسب های نواری با پارچه سازگار هستند، به طور گسترده ‌ای در صنایع پوشاک و پزشکی برای محافظت از محتوای با ارزش مورد استفاده قرار گرفته ‌اند. همچنین، استفاده از این نوار چسب ها به تدریج به سایر تولیدکنندگان و خرده ‌فروشان برای بهبود زنجیره تأمین گسترش یافته ‌است.

یک چسب نواری بسته بندی کیسه ای همچنین برای جعبه‌ های پول استفاده می‌شود و برای انواع مواد طراحی شده است. پس از استفاده از این نوارها بر روی کیسه، اطمینان حاصل می شود که برای حمل و نقل و جابجایی ایمن است.

این چسب های نواری نه تنها در صنایع مختلف استفاده می ‌شوند بلکه برای استفاده خانگی نیز در دسترس هستند. آن ها یک فضای خالی ایجاد می ‌کنند و از محتویات داخل کیسه در برابر دمای محیط محافظت می‌ کنند.

مزایای چسب نواری امنیتی کیسه ای:

  • جلوگیری از سرقت و جرم: مهم ‌ترین نکته در مورد تولید نوار چسب های امنیتی کیسه ای این است که آن ها نمونه ‌ای عالی از اصطلاح "پیشگیری قبل از درمان" هستند. این یکی از مقرون به صرفه‌ ترین راه‌ حل ‌ها برای جلوگیری از سرقت است. به جای استفاده از روش‌ های پرهزینه و ناکارآمد مانند دوربین‌ ها، این چسب نواری ها امنیت اولیه و ثانویه را فراهم می کنند. به این صورت که هم از محتوا محفاظت می کنند و هم در صورت نقص امنیت، شواهدی بر جای می گذارند.
  • حفظ تصویر برند: این چسب های نواری نه تنها از نظر فیزیکی اشیاء را به هم متصل می‌ کنند، بلکه می‌توانند از سرقت و تقلب در برند نیز جلوگیری کنند. صنایع مختلفی که از نظر مصرفی با ارزش هستند، مانند پوشاک و الکترونیک، در معرض این خطر قرار دارند. خوشبختانه با استفاده از نوار چسب های امنیتی کیسه ای ارزان قیمت، دیگر نگرانی درباره سرقت وجود ندارد. همچنین می توان نوارهای ضد دستکاری را به صورت سفارشی طراحی کرد تا اصالت برند را بیش از پیش تقویت کند.
  • بهبود تجربه مشتری: چسب نواری های امنیتی کیسه ای می‌ توانند با جلوگیری از هرگونه آسیب به محصولات، تجربه بهتری را برای مشتریان تأمین کنند. وقتی محموله ها به صورت ایمن و سالم به دست مشتریان می رسند، رضایت آن ها افزایش یافته و نیاز به پیگیری از بخش خدمات مشتریان کاهش می یابد. در نتیجه، بخش خدمات مشتری می ‌تواند با خیال راحت به کارهای دیگری بپردازد، در حالی که رضایت مشتریان به طور چشمگیری افزایش می ‌یابد.
  • مقرون به صرفه: یک تحلیل ساده هزینه- فایده نشان می دهد که استفاده از این چسب های نواری می‌توانند به بهبود اعتبار شرکت کمک کند.

چسب نواری داکت

تقریباً همه به دلیل کاربردهای متعدد چسب نواری داکت، از آن استفاده می کنند. این نوارها راه‌ حلی استاندارد برای اکثر مشکلات و تعمیرات خانگی هستند. اولین چسب های نواری به رنگ خاکستری تولید می شدند، اما امروزه به رنگ های روشن و جذابی طراحی می شوند که حتی می‌توان از آن ها برای ساخت کیف پول و چیزهای دیگر استفاده کرد! این نوارها از جنس پلی اتیلن (PSA) هستند. در ابتدا به آن ‌ها "Duck-Tape" گفته می‌شد، زیرا چسبندگی شان شبیه به پاهای اردک بود.

در مجموع، ۷ نوع چسب نواری داکت وجود دارد که می‌ توان از آن ها استفاده کرد. نوع عمومی آن‌ ها بسیار چند منظوره هستند، اما طول عمر کمتری دارند. چسب نواری داکت صنعتی، از پلی‌اتیلن ساخته شده است که باعث استحکام و پوشش چسبی سنگین تری می شود. نوار چسب های حرفه‌ای نسخه ای به‌ روزرسانی ‌شده از نوار چسب داکت صنعتی هستند، که قدرت و دوام بیشتری دارند. انواع دیگری از نوار چسب ها شامل نوار چسب استوکو، نوار چسب پارچه‌ای و نوار چسب داکت واقعی هستند. نوار چسب استوکو بیشتر برای کارهای ساختمانی و تعمیرات پنجره ها استفاده می ‌شود. یکی از دلایل اصلی که مردم از انتخاب این نوع نوار چسب خودداری می‌کنند، ضعف آن در برابر شرایط دمایی بسیار بالا یا پایین است.

کاربردهای چسب نواری داکت:

  • تعمیرات خانگی
  • کارهای دم دستی و شخصی
  • کارکردهای صنعتی

مزایای چسب نواری داکت:

  • دوام
  • استحکام
  • چندمنظوره بودن

چسب نواری برق

این نوار چسب ها به طور معمول به عنوان چسب نواری عایق شناخته می‌شوند و وسیله ای ضروری برای کارهای خانگی مرتبط با برق، هستند. این نوار چسب ها تقریباً برای هر چیزی که جریان برق را هدایت می‌کند، قابل استفاده هستند. نوار عایق از چند نوع پلاستیک ساخته شده است،‌ اما عمدتاً در نوع وینیل موجود است. این به دلیل طول عمر بالای آن ‌ها و همچنین خاصیت کشسانی و عایق بودنشان است. نوار چسب های برق در انواع و رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند که کارکردهای آن ها را برای برچسب ‌گذاری و گروه‌ بندی تسهیل می‌کنند. این نوارها معمولاً در صنایع برای نشان دادن ولتاژهای مختلف و درجه های امنیتی به کار می روند.

این چسب نواری ها در رده ی گران قیمت قرار دارند و استفاده از آن ها بسیار وقت گیر است. برای استفاده مؤثر از این نچسب نواری ها، به دقت و تخصص بالایی نیاز است. نه تنها برای مقاومت در برابر حرارت و برق، توانایی فوق‌العاده ای دارند، بلکه برای تزئینات و موارد مشابه دیگر نیز کاربرد دارند. نوار چسب برق باید به طور محکم دور سیم ‌ها پیچیده شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد. عدم استفاده از نوار چسب برق در فضای بیرون، می‌ تواند عمر آن را افزایش دهد. آن ها همچنین می‌توانند هرگونه خط یا شکاف موجود در سیم را پنهان کنند. نوار چسب هایی که خواص عایق برق و ضد دست کاری دارند، بسیار مفید هستند. جالب است بدانید که این نوار چسب ها به سطح مقابل نمی ‌چسبند.

مطلب پیشنهادی: چسب دو طرفه سلولزی چیست؟ ویژگی ها و کاربردها

کاربردهای چسب نواری برق:

  • عایق
  • پانسمان زخم
  • اتصالات موقتی
  • چسبندگی به فلزات و پلاستیک ‌ها

مزایای چسب نواری برق:

  • مقاومت در برابر آتش
  • حساس به فشار
  • چند منظوره
  • کاربردهای چندگانه
  • انعطاف پذیری

چسب نواری جادویی اسکاتچ

اولین چیزی که در ذهن مردم هنگام شنیدن "چسب نواری" یا " چسب" می‌آید، چسب نواری جادویی اسکاتچ است. این نوارها به دلیل چند منظوره بودن و نامرئی بودن، بسیار محبوب هستند. نام آن‌ ها به این دلیل به آن ها جادویی گفته می شود که کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند و هنگام استفاده روی پاکت ‌ها یا کاغذهای کادو، نامرئی می‌ شوند. همچنین می‌ توان روی آن ‌ها نوشت و در هر فروشگاه لوازم التحریری موجود هستند. نوار چسب اسکاتچ از استات سلولز ساخته می شود که ترکیب اصلی تمام چسب‌ هاست. ترکیب آن با آب دیونیزه باعث می ‌شود که نوار چسب زمانی که دور خودش پیچیده می شود، دارای سطحی مات و ظاهری پُرزدار شود.

این چسب نواری در دوران رکود اقتصادی بزرگ نیز مورد استفاده قرار می گرفت. چسب ‌های مصنوعی از نوع آکریلیک نیز به چسبندگی و دوام آن ‌ها کمک می ‌کنند. راز ظاهر مات مانند آن به دلیل ترکیبات استات موجود در لایه چسب دار آن است. به همین دلیل است که ظاهر آن کمی شبیه سرکه است. این نوار چسب ها اولین انتخاب برای بسته بندی هدایا و تزئینات هستند. اگر چه چسبندگی آن ‌ها نسبت به سایر انواع نوار چسب ها کمتر است، اما در نوع خود بی نظیرند.

کاربردهای چسب نواری جادویی اسکات:

  • سطح مات
  • مناسب برای عکس ها
  • در دسترس بودن دستگاه پخش
  • پروژه ‌ها و پرونده ها
  • ترمیم نقشه ها و الگوها
  • نقاشی‌ ها و تصاویر
  • مدارک و اسناد قانونی

مزایای چسب نواری جادویی اسکات:

  • نامرئی بودن
  • مناسب برای نوشتن با خودکار
  • بدون رطوبت
  • نگهداری آسان
  • کاربرد روان
  • بدون زرد شدن یا ترک خوردن

چسب نواری پوششی

این نوار چسب ها نیاز هنرمندان و محافظ نقاشان هستند. به همین دلیل به آن‌ ها "چسب نواری نقاشی" نیز گفته می ‌شود. به دلیل قابلیت‌ های پوشش‌ دهی، این نوارها حساس به فشار هستند. جالب است که نقطه ضعف آن ها در واقع نقطه قوتشان است: چون از کاغذ ساخته شده اند به راحتی پاره می شوند. این نوارها از اولین نوار چسب هایی هستند که در سال ۱۹۲۵ اختراع شدند. آن ها به راحتی بدون آسیب رساندن به سطح زیرین، قابل جدا شدن هستند. نوع دیگری از آن ها به نام "نوار چسب واشی" وجود دارد که در واقع نوار چسب های پوششی با تزئینات و طرح‌ های مختلف هستند.

چسب های نواری پوششی در انواع درجه بندی ها و کیفیت های مختلف از نظر طول عمر، دوام و باقی ماندن اثرشان، موجود هستند. هر درجه بندی برای اهداف متفاوتی استفاده می‌شود؛ به عنوان مثال، نوار چسب هایی با درجه بالاتر برای سطوح صاف مانند ورق های وینیل طراحی شده‌ اند. این نوارها اساساً از ۳ لایه تشکیل شده‌اند، درست مانند هر نوار چسب دیگری: لایه چسب حساس به فشار (PSA)، لایه حامل یا پشتیبان و لایه جدا شونده. از آن جا که برای نقاشی استفاده می ‌شوند، به راحتی می توان آن ها را در اندازه‌ ها و عرض‌ های مختلفی برای تناسب با بوم موجود، پیدا کرد. نوار چسب پوششی ممکن است بسته به نوع کاربردش، از نوع آکریلیک یا سیلیکونی باشد.

کاربردهای چسب نواری پوششی:

  • تزئینات و نقاشی‌
  • عایق ‌کاری سیم‌ های برق
  • نگه ‌داری نقشه‌ های مهندسی
  • کاربردهای خانگی

مزایای چسب نواری پوششی:

  • در دسترس و استفاده آسان
  • بدون باقی‌ گداشتن اثر چسب

چسب نواری جراحی

چسب نواری های جراحی از جمله نوارهای حساس به فشار (PSA) هستند که به‌ طور گسترده ‌ای در صنعت پزشکی استفاده می‌شوند. نوار چسب‌ های پزشکی در مقایسه با انواع دیگر، کمی متفاوت هستند. هدف اصلی آن ‌ها نگه‌ داشتن پانسمان‌ ها در جای خود است. این نوارها ضد حساسیت هستند و برای استفاده بر روی پوست طراحی شده‌ اند، بدون این که به زخمی که می پوشانند، آسیب برسانند. آن ها با فراهم کردن قابلیت تنفس، به بهبود زخم‌ ها کمک می ‌کنند.

همچنین قرار دادن و برداشتن آن ها بسیار آسان است. در واقع، این نوارها حساس به فشار هستند و برای فعال‌ شدن نیازی به حلال یا حرارت ندارند. آن ها اغلب با چسب نواری ضد دستکاری برای کیسه‌ ها استفاده می ‌شوند تا داروها در بسته ها ایمن بمانند.

چسب های نواری جراحی انواع مختلفی دارند؛ برخی از آن ‌ها شامل نوار چسب میکروپور (کاغذی)، چسب نواری ترنسپور (پلی ‌اتیلن) و نوار چسب اکسید روی هستند. چسب بکار رفته در این نوارها ترکیبی از استات ‌های نیمه ‌مایع و مواد ترکیبی است. در مصارف پزشکی، نیاز اصلی بر سرعت استفاده و انعطاف پذیری متمرکز است و این ویژگی ها همگی در این نوع نوار چسب ها ترکیب شده ‌اند. با این حال، به دلایل بهداشتی نمی‌ توان از آن‌ ها بیش از یک بار استفاده کرد. این نوارها به دلیل کاربردهای متنوع شان، می‌توانند برای کمک‌ های اولیه خانگی، اهداف ورزشی و حتی در محیط‌ های مرطوبت مورد استفاده قرار گیرند.

کاربردهای چسب نواری جراحی:

  • جراحی‌ ها
  • کمک ‌های اولیه
  • پانسمان زخم و باند پیچی

مزایای نوار چسب جراحی:

  • مقاوم در برابر آب
  • قابلیت کشسانی
  • مقرون به صرفه بودن

چسبندگی چگونه عمل می‌کند؟

اختراع اولین "چسب نواری" در سال ۱۹۲۵ باعث ایجاد مشکلات زیادی شد. چسب نواری پوششی از نیاز به رنگ ‌آمیزی وسایل نقلیه بدون کنده شدن رنگ آن ها، ایجاد شد. با معرفی انواع مختلف نوارها، تولید در صنایع دچار تحول شد. نوار چسب‌ های سلوفان (که به اختصار نوار چسب‌ نامیده می شوند) در دوران بزرگ رکود اقتصادی، قهرمان میدان بودند.

این نوارها نه تنها کار خود را به خوبی انجام می دادند، بلکه حس زیبایی‌شناسی نیز به همراه داشتند. در برچسب گذاری، از پوشش‌ های مات استفاده می شد، در حالی که چسب نواری ها معمولاً با پوشش های براق سلوفان ساخته می‌ شدند. آن ها چند منظوره و بسیار مناسب برای استفاده ‌های مختلف بودند، به حدی که در صنایع پزشکی نیز برای پانسمان استفاده می ‌شدند. این نوارها به یک ضرورت تبدیل شدند و مردم آن ها را بدیهی می دانشتند. اما این نوارها دقیقاً چگونه کار می‌کنند؟

این یک اختراع شگفت‌انگیز است. چسبندگی یک ویژگی است و وجود آن به شکل نوار، چیزی کاملاً متفاوت است.

علم پشت چسبندگی

عملکرد یک چسب، زمانی که به شکل نوار استفاده می ‌شود، کمی متفاوت است. چسب های نواری حساس به فشار (PSA) حاوی موادی مانند سیلیکون ‌ها و لاستیک ‌های آکریلیک هستند که برای افزایش چسبندگی، به آن ها یک رزین اپوکسی چسبناک اضافه می ‌شود. نوار چسب های PSA از سایر نوار چسب ها متمایز هستند، زیرا برای فعال سازی به عوامل فیزیکی نیاز دارند نه به عوامل شیمیایی. برای درک نحوه عملکرد آن ها، باید با دو مفهوم آشنا شد: مفهوم رطوبت دهی و مفهوم فیزیکی نیروهای وان دِر وال ، که اولی مسئول چسبندگی و دومی مسئول قدرت چسب است.

فرآیند رطوبت دهی نیاز به توضیحات زیادی ندارد. در واقع، این فرآیند به معنای نفوذ چسب به داخل یک زیر لایه، ماده پشتیبان یا حامل است. چسبی که در این حالت استفاده می‌ شود به صورت جامد است، زیرا این فرآیند منجر به ایجاد مولکول‌ های سطحی ناپایدار می‌ شود. انرژی سطحی پایین، منجر به پیوندهای ضعیف می ‌شود و فرآیند نفوذ را تسهیل می ‌کند. تنها چیزی که نیاز است، مقداری فشار است. هر چه انرژی سطحی کمتر باشد، جریان مولکول‌ ها بیشتر خواهد بود و پیوند حاصل قوی ‌تر می ‌شود. و به این ترتیب است که چسب های نواری برای درب بندی کیسه ‌های پلاستیکی ساخته می ‌شوند.

چسب‌ های مختلف دارای سطوح و درجات متفاوتی از نفوذ هستند. برای افزایش قدرت چسبندگی این چسب های نواری PSA، چسبندگی آن ها با استفاده از پدیده ‌ای به نام نیروهای وان دِر واال تقویت می‌شود.

این نیروها اساساً نیروهای جاذب مولکولی ضعیفی هستند که دارای بارهای نیمه‌ خنثی هستند. اگر مولکول ‌ها بار نداشته باشند، پیوندی نمی ‌تواند تشکیل شود. از آن جا که این مولکول ‌ها کاملاً خنثی نیستند، عدم تعادل در تعداد الکترون‌ ها و پروتون ‌ها باعث ایجاد بارهای ضعیف می‌ شود. این امر به آن ها اجازه می‌ دهد که به سایر مولکول‌ های نیمه ‌باردار در نزدیکی خود جذب شوند و در نتیجه یک پیوند ایجاد کنند.

روش ‌های نگهداری بسیار مهم هستند، به‌ ویژه برای چسب هایی که از سیلیکون یا لاستیک ساخته شده ‌اند. افزودن یک لایه محافظ می تواند عمر آن ها را افزایش دهد. حامل‌ های کاغذی ممکن است در برابر رطوبت ضعیف باشند. بنابراین، آشنایی با شرایط مناسب نگهداری برای چسب‌ های مختلف مفید است.

این ما را به نقطه بعدی‌ می ‌رساند: روش ‌های نگهداری و ذخیره‌ سازی.

ملاحظات و روش ‌های نگهداری چسب نواری

محیط نگهداری و ذخیره ‌سازی می‌تواند تاثیر زیادی بر طول عمر مفید چسب نواریداشته باشد. متغیرهای زیادی، مانند تغییرات دمایی، پرتو فرابنفش، رطوبت و غیره، باید در هنگام ذخیره سازی چسب نواری در نظر گرفته شوند. ما به بررسی سه جنبه از عوامل ذخیره‌ سازی می ‌پردازیم:

پرتو فرابنفش (UV):
این پرتو الکترومغناطیسی، در اشعه ایکس و نور مادون قرمز هم وجود دارد. اگرچه این اشعه ‌ها برای چشم غیرمسلح نامرئی هستند، اما تأثیر جزئی بر استفاده از چسب نواری دارند. دلیل شیمیایی آن به چسبندگی و بارهای الکتریکی آن برمی ‌گردد. میزان و مدت‌ زمان قرار گرفتن چسب در معرض اشعه UV می‌تواند منجر به تغییراتی در خواص آن شود.

در نتیجه ممکن است چسب شکننده و زبر شود و چسبندگی خود را از دست بدهد. یکی از راه‌ های جلوگیری از این مشکل، استفاده از تثبیت ‌کننده‌ های UV یا استفاده از لایه ای است که در برابر UV محافظت داشته باشد. همیشه این سوال را از خود بپرسید: "چه نوع نوار چسبی در برابر اشعه UV ایمن است؟"

دما:
گرما می ‌تواند برای چسب نواری دوست یا دشمن باشد. با این حال، دمای پایین برای نگهداری چسب های حساس به فشار بسیار مناسب است، زیرا چسبندگی را حفظ کرده و آن را قوی ‌تر می ‌کند. برای اکثر چسب های حساس به فشار، محیطی با دمای محدود تا 60 درجه سانتی‌ گراد یا بیشتر توصیه می‌ شود. و آخرین نکته؛

تاریخ انقضای تولیدکننده:
درست است. یکی از نکات اساسی، پیروی از دستورالعمل های سازنده است. تمامی تولیدکنندگان چسب نواری امنیتی این اطلاعات را در برگه اطلاعات محصول ارائه می ‌دهند. این برگه نه تنها مدت زمان استفاده قبل از انقضا را مشخص می ‌کند، بلکه شرایط محیطی مناسب برای نگهداری را نیز توصیه می کند. زمان شروع نگهداری را در نظر داشته باشید و فراموش نکنید که برای حفظ کارایی، آن ها را به طور منظم جابجا کنید.

چگونه چسب های نواری مناسب را از طریق روش‌های آزمایشی انتخاب کنیم؟

برای انتخاب یک چسب نواری مناسب، باید با انواع مختلف چسب های موجود آشنا شوید. برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

چسب رزین لاستیکی:

این نوع چسب، از قدیمی ترین انواع چسب ها است که ترکیبی از لاستیک و رزین است. در مقایسه با سایر انواع چسب های نواری، قیمت آن مقرون به صرفه تر بوده و استحکام بالایی دارد. این چسب، مواد مختلف را به خوبی به هم می چسباند، حتی اگر چسباندن آن ها سخت باشد. به لطف پیوندهای قوی، می توانند تا حدودی در برابر دماهای بالاتر مقاومت کنند. اما در مجاورت هوا و اشعه UV به سرعت اکسید شده و کیفیت خود را از دست می دهند.

چسب لاستیک مصنوعی:

این نوع چسب از مواد لاستیکی ساخته می شود، اما به جای استفاده از لاستیک طبیعی، از لاستیک های مصنوعی با چسبندگی بسیار قوی در آن استفاده می شود. به دلیل استحکام بالای آن، به طور گسترده ای در بسته بندی و مصارف امنیتی کاربرد دارد.

چسب های اکریلیک:

این چسب ها نسبت به دیگر انواع چسب ها، ضعیف ترین قدرت چسبندگی را دارند. آن ها در برابر عوامل محیطی مانند دما، قرار گرفتن در معرض اشعه UV و اکسیداسیون مقاومت بالایی دارند. یکی از محدودیت های آن ها این است که به دلیل هزینه بالا، برای مصارف تجاری کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. هم چنین این چسب ها برای فعال سازی خاصیت چسبندگی خود به زمان نیاز دارند.

چسب های سیلیکونی:

این چسب ها ماندگاری طولانی و دوام فوق العاده ای دارند و با پوست نیز سازگار هستند. به همین دلیل، در تولید چسب های زخم در صنعت پزشکی استفاده می شوند. به لطف مقاومت عالی در برابر حرارت، به طور گسترده ای در صنایع الکتریکی و حرارتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. متأسفانه، آن ها از نظر هزینه، حتی گران تر از چسب های اکریلیک هستند.

با این حال، برای درک ویژگی های مختلف چسب های نواری، برخی از متغیرهای آزمایشی وجود دارند که شامل موارد زیر هستند:

  • چسبندگی لایه ای: نیروی مورد نیاز برای شکستن پیوند بین PSA و سطح ماده است. این روش آزمایشی، قدرت چسبندگی را با کندن چسب نواری، با فشار و سرعت یکنواخت، در یک زاویه مشخص آزمایش می کند. این آزمایش میزان شکست پیوند چسب را محاسبه می کند و نتیجه آن به واحد اونس در هر اینچ (oz/in) بیان می شود.
  • چسبندگی اولیه: خاصیت چسبندگی چسب نواری را آزمایش می کند. به بیان دقیق تر، چسب نواری با سطح تماس پیدا می کند، آن گاه چسب می تواند سطح را مرطوب کرده و پیوند اولیه را تشکیل دهد. این ویژگی میزان تشکیل پیوند را اندازه گیری می کند، برخلاف چسبندگی لایه ای که میزان نیروی لازم برای جدا کردن چسب را اندازه گیری می کند.
  • مقاومت در برابر برش: در واقع به سرعت حرکت نوار چسب اشاره دارد. این ویژگی قدرت چسبندگی نوار چسب را اندازه گیری می کند و می تواند به صورت استاتیک یا دینامیکی محاسبه شود. هنگامی که یک بار ثابت بر روی نوار چسبی که به صورت عمودی کشیده شده است، اعمال می شود، به آن مقاومت برش استاتیکی گفته می شود و به طور مشابه، برش دینامیکی مقاومت نوار چسب افقی را اندازه گیری می کند.
  • استحکام کششی و ازدیاد طول: در نهایت، این عامل قدرت نوار چسب را با توجه به ساختار آن اندازه گیری می کند. به عبارت دیگر، ازدیاد طول به عنوان درصد تغییر در طول چسب نواری می باشد که هنگام کشیدن آن از هر دو طرف با نیروی خاصی محاسبه می شود.

طول عمر نگهداری و عوامل تاثیرگذار

دما: همان طور که پیشتر ذکر شد، گرما برای حفظ چسبندگی چسب نواری بسیار مهم است. این موضوع شامل چسب، حامل و سطحی است که چسب روی آن اعمال می شود. دقت کنید که این مواد حداقل در دمای 65 درجه فارنهایت (حدود 18 درجه سانتی گراد) قرار داشته باشند.

سطح: بسیاری از شکایات در مورد چسب نواری در واقعناشی از مشکل سطح است. بقایای خاک یا رطوبت می توانند خواص چسب نواری را از بین ببرند و یک مانع برای چسبندگی ایجاد کنند. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است سطح را با الکل و یک پارچه خشک و تمیز سریعاً تمیز کنید. عامل دیگری که باید در نظر گرفته شود، یکنواختی (هموار بودن) سطح است. سطوح ناهموار می توانند به سطح نازک و صاف نوار چسب، اندکی آسیب برساند.

شیمی: ترکیب سطح نیز نقش بسیار مهمی ایفا می کند. چسب نواری بسته به این که سطح با پلاستیک، پوشش رنگ، آستر زیرسازی و غیره پوشانده شده باشد، می تواند چسبانده شود. به خاطر داشته باشید که اگر سطح واکس یا موم زده شده باشد، باید نوار چسبی با خاصیت چسبندگی قوی تر خریداری کنید. این موضوع در مورد چسب، ماده پشتیبان، لایه رهاسازی و غیره نیز صادق است.

رطوبت: رطوبت می تواند چسبندگی چسب نواری را کاهش دهد، به ویژه اگر چسب آن ضعیف باشد.
مدت زمان ماندگاری: سازندگان نوار چسب های امنیتی، بهترین زمان استفاده را تعیین می کنند. این باید اولین عاملی باشد که در هنگام انتخاب چسب نواریدر نظر گرفته شود. در شرایط معمول این اطلاعات در برگه مشخصات محصول یا پشت بسته بندی محصول نوشته می شود. به توصیه های آن ها نیز توجه کنید.

سایر موارد: نوع چسب، حامل، لایه پوششی، روش استفاده، تولید کننده چسب نواری و شرایط نگهداری نیز می توانند استحکام و مدت زمان استفاده موثر و کارآمد از نوار چسب را تعیین کنند.

نکاتی برای جدا کردن چسب نواری

نکاتی برای جدا کردن چسب نواری

  1. قبل از اقدام برای کندن چسب نواری یا هرگونه باقی مانده چسب، ضروری است که روش جدا کردن را ابتدا بر روی یک منطقه کم اهمیت آزمایش کنید تا از حداقل آسیب به سطح اطمینان حاصل شود. این به این دلیل است که سطوح رنگ شده یا براق به بیشتر روش ‌های جدا کردن و کندن حساس هستند و استفاده از این روش ‌ها می ‌تواند باعث آسیب، تغییر رنگ یا کنده شدن لایه سطحی شود. در این زمینه نهایت دقت را داشته باشید.
  2. سرعت و دقت داشته باشید. هنگام جدا کردن چسب نواری، تصور کنید که یک چسب زخم را جدا می کنید. سرعت می ‌تواند حداقل باقیمانده را بر روی سطح بر جای گذارد. این کار به ویژه در صورت استفاده از نوار چسبی که آسیب پذیر است، بسیار مهم است.
  3. تراشیدن نیز می تواند تحت شرایط خاصی مفید باشد. این موضوع به ویژه در مورد چسب های ساختمانی صادق است. فقط مراقب محافظت از سطح و جلوگیری از آسیب باشید.
  4. صابون در از بین بردن چسب های ساخته شده از گچ، لعاب و وینیل مفید است. این روش همچنین برای چسب های مبتنی بر مس و آسفالت نیز کاربرد دارد. اطمینان حاصل کنید که آب گرم است، زیرا این کار باعث نرم شدن نوار می شود.
  5. علاوه بر گرمای آب گرم، می توانید از گرمای خشک سشوار یا شعله نیز استفاده کنید. همان طور که در بالا ذکر شد، چسب نواری می تواند به گرما و رطوبت حساس باشد. و قرار گرفتن در معرض آن ها می تواند چسبندگی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
  6. استفاده از الکل می تواند چسب نواری را به راحتی و بدون آسیب از بین ببرد. این موضوع به خصوص در مورد چسب های PSA صادق است. پس از اعمال الکل، برای نفوذ آن کمی صبر کنید. هر نوع حلال مبتنی بر الکل در این زمینه موثر است.

مطلب پیشنهادی: نحوه کندن چسب دو طرفه از روی دیوار

نتیجه گیری
به همان اندازه که لایه های پشتیبان مختلفی برای چسب های نواری وجود دارد، انواع مختلفی از نوار چسسب ها نیز موجود هستند. نوع چسبندگی مورد استفاده، یا سطح و لایه ای که چسب روی آن پوشش داده شده است، بر طول عمر مفید، دوام و استحکام نوار چسب تأثیر زیادی دارد. اگرچه این نوارها معمولاً بین 1 تا 2 سال عمر می کنند، اما بسته به محیط نگهداری، ممکن است مدت زمان استفاده از آن ها کمی متفاوت باشد. این موضوع بسیار مهم است، زیرا این نوار چسب ها ممکن است در معرض تغییرات مشخصه و ویژگی باشند. نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که چسب ها یک موضوع گسترده تری هستند، در حالی که نوار چسب ها جزئی از آن ها محسوب می شوند. چسب های نواری امنیتی، چند منظوره هستند و امنیتی قوی را برای ایمن کردن و محافظت از بسته ها فراهم می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری:
مطالب بیشتر:
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من